top of page
money-2724241_1920.jpg

Met de alsmaar stijgende energieprijzen wordt het steeds belangrijker en interessanter om je woning te verduurzamen. Hiermee kun je je energieverbruik verlagen, het wooncomfort verhogen en je woning voorbereiden om van het gas af te kunnen of zelfs al de overstap te maken. Maar waarmee en hoe begin je? Een energiecoach kan hierbij helpen.

 

Eigen team energiecoaches

Ook Heerlen Duurzaam is aan de slag met het ondersteunen van burgers bij het verduurzamen van zijn en/of haar woning. Hiervoor hebben we een team van vier energiecoaches. Zij hebben daarvoor, via De Wattmeesters een opleiding gevolgd bij Hoom, een landelijk goed bekendstaande opleider en onderdeel van Energie Samen.

 

Wat doet een energiecoach?

De energiecoach gaat met jou, op basis van het door jou ingevulde Hoomdossier, in gesprek om te bekijken welke verduurzamingsmaatregelen jij kunt nemen. Op basis van jouw specifieke situatie komt de energiecoach met adviezen hoe jij op je energierekening kunt besparen. Dat varieert van zogeheten quick-wins, ofwel snelle oplossingen zoals LED-lampen, tochtstrips en radiatorfolie. Maar ook meer structurele maatregelen zoals isoleren van dak of spouwmuur, het plaatsen van zonnepanelen of (op termijn) welke gasloze verwarming te kiezen.

Van de energiecoach krijg je n.a.v. dit gesprek een verslag met bevindingen en mogelijkheden, waarmee je stappen kunt zetten om te besparen en te verduurzamen.

 

Hulp van een energiecoach nodig?

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het verduurzamen van je woning en energie besparen? Via de website van De Wattmeesters kun je een coachingstraject aanvragen of klik op de onderstaande button

Energie Besparen

Energie besparen en verduurzamen met een energiecoach
bottom of page