top of page

zondag

31-7-2022 11.00 - 16.00 uur

Hoeve Corisberg

Corisbergweg 1, Heerlen

gratis

Limonadekraam

Evenement

Festival van de Duurzaamheid

Na twee jaar coronapauze organiseren de wijkverenigingen van Heerlerbaan en Douve Weien-Caumerveld, samen met de Hoeve Corisberg (de Seizoenen), Parkstad in Transitie en Hoeve Benzenraderhof op 31 juli de inmiddels zesde editie van de Dag van de Duurzaamheid.

𝗡𝗶𝗲𝘂𝘄𝗲 𝗼𝗽𝘇𝗲𝘁, 𝗻𝗶𝗲𝘂𝘄𝗲 𝗻𝗮𝗮𝗺: 𝗙𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗗𝘂𝘂𝗿𝘇𝗮𝗮𝗺𝗵𝗲𝗶𝗱

De organisatie heeft niet stilgezeten en heeft de opzet vernieuwd. Door muziekoptredens van de regionale iconen: Jack Vinders, Lotte Walda (Pinkpop 2017), de Hoos en Robbert Duijf, aan het programma toe te voegen kan het met recht een festival worden genoemd. Uiteraard blijft duurzaamheid het centrale thema waar het deze dag om draait.

𝗧𝗵𝗲𝗺𝗮 “𝗜𝗻 𝗕𝗮𝗹𝗮𝗻𝘀”

Iedereen heeft een stukje van de aarde nodig. De aarde produceert alles wat we nodig hebben om in voedsel-, energie- en andere levensbehoeften te voorzien. Op dit moment hebben we anderhalve aarde nodig om te produceren wat we in één jaar gebruiken. We vragen dus meer van de aarde dan ze kan bieden. En het wordt steeds duidelijker dat we zo echt niet verder kunnen gaan als we de aarde leefbaar willen houden. Dus hoe gaan we wat wij gebruiken weer in balans brengen met wat de aarde ons geeft?

𝗪𝗮𝘁 𝗶𝘀 𝗲𝗿 𝘁𝗲 𝗱𝗼𝗲𝗻?

Héééél veel als het maar met “in balans brengen” te maken heeft: voedsel, wonen, mobiliteit, afval, natuur, water en energie. Cooperatie Heerlen Duurzaam is ook op het Festival van de Duurzaamheid aanwezig. Naast onze kraam waar je kennis kunt maken met onze coöperatie en we je informeren waar wij ons zoal mee bezig houden, zijn we ook initiatiefnemer van de informatiesessie: wonen zonder gas – hoe dan?

bottom of page