top of page
cooperatie-heerlen-duurzaam

Nieuws

  • Foto van schrijverCoöperatie Heerlen Duurzaam

Verduurzamen doen we samen

Verduurzaming, energietransitie, het zijn onderwerpen die ons allemaal raken. Verduurzamen kunnen we alleen samen, daarom kiest gemeente Heerlen ervoor om de energietransitie op wijk- of buurtniveau aan te pakken. Betrokkenheid van bewoners is daarbij onmisbaar.

Pilotproject in Heerlerheide en Heerlerbaan

Voor deze wijkgerichte aanpak zijn Coöperatie Heerlen Duurzaam en de WoonWijzerWinkel een pilotproject gestart in twee Heerlense wijken/stadsdelen; Heerlerheide in Heerlen-Noord en Heerlerbaan in Heerlen-Zuid.


In 3 stappen naar een duurzame wijk

We willen graag samen met bewoners van Heerlerheide en Heerlerbaan aan de slag met het verduurzamen van woningen. Om dit te realiseren hebben we een 3-stappenplan ontwikkeld:

Stap 1: Gratis warmtescan

Stap 2: Inventarisatie behoefte duurzaamheidsmaatregelen

Stap 3: De menukaart, Samen verduurzamen

Gratis warmtescan

Veel warmte (energie) uit woningen gaat onnodig verloren via ramen, daken en gevels. De warmtescan van de gevel laat zien op welke plaatsen gebeurt. De warmtescan is daarmee ideaal om een goede start te maken met verduurzaming. Inmiddels zijn deze gratis warmtescans uitgevoerd.

Enquête: Inventarisatie behoefte duurzaamheidsmaatregelen

De tweede stap is een enquête waarmee we de wensen omtrent verduurzaming in Heerlerheide en Heerlerbaan in kaart brengen. Eind mei en begin juni zullen we in de WoonWijzerWinkel infoavonden organiseren om de enquêteresultaten met de bewoners te bespreken.

De menukaart, Samen verduurzamen

Op basis van de inventarisatie uit de enquête stellen wij een menukaart Samen verduurzamen op met daarin maatregelen afgestemd op de wensen in de buurt. Bijvoorbeeld:

  • extra voordelige inkoop voor isoleren, verwarmen of energie opwekken

  • goedkope financieringsmogelijkheden

  • participeren in duurzame energieprojecten als lid van Coöperatie Heerlen Duurzaam

De menukaart bevat maatregelen voor elke beurs en men kan zelf een keuze maken uit de verschillende opties.

13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page